Στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου

Στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά βρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χ. Μαμουλάκης, Σ. Βαρδάκης και Ν. Ηγουμενίδης

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον»

Δείτε επίσης: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα (Φωτογραφίες)

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, ενημερώνοντάς τους για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στις εργασιακές σχέσεις το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και σε δήλωσή του ανέφερε: «Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 52% των εργαζομένων εργάζεται υπερωριακά, το 40% αυτών, δηλώνει ότι δεν πληρώνεται τις υπερωρίες του, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στην ΕΕ στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας με 41,7 ώρες κατά μέσο όρο και η ανεργία κινδυνεύει και πάλι να ξεπεράσει το 20%. Με αυτά τα δεδομένα και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται τις αρνητικές συνθήκες και σχεδιάζει την ισοπέδωση του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του δικαιώματος καταγραφής και πληρωμής των υπερωριών, καθώς και την κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Εντάσσει μάλιστα τα παραπάνω στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δίνει τη χαριστική βολή στον κόσμο της εργασίας. Θα τους το επιτρέψουμε; Η απάντηση έρχεται αβίαστα: Όταν η αδικία και η αυθαιρεσία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Απέναντι στις νέες και τους νέους του τόπου μας, που κάποιοι θέλουν να τους μάθουν ότι μπορούν, αντί να δουλεύουν για να ζουν, να ζουν για να δουλεύουν. Ασταμάτητα, όπως τα ρολόγια. Απέναντι σε αυτόν τον οδοστρωτήρα της καταστροφής, έχουμε χρέος να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την κανονικότητα στην εργασία. Να υπερασπιστούμε τις ίδιες τις ζωές μας! Γι’ αυτό και τους προειδοποιούμε: Να μην διανοηθούν καν, να καταθέσουν αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή!»

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη

«Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στο ελληνικό κοινοβούλιο το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο», αναφέρει σε μήνυμά του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και συνεχίζει:

«Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, ο κόσμος της εργασίας που σήμερα έχει γονατίσει από όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος του, μας δημιουργούν την υποχρέωση να δώσουμε τη μητέρα των μαχών, ενάντια στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που απαιτεί ξανά απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στο βωμό του κέρδους.

Η Κυβέρνηση κηρύττει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας και φέρνει δραματικές αλλαγές, όπως την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή δεκαώρου, τον διπλασιασμό του ετήσιου ορίου υπερωριών με χαμηλότερος απολαβές, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα. επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις.

Με τις αλλαγές που προωθεί διαλύει την κοινωνική, την οικογενειακή και προσωπική ζωή, απομονώνει τους εργαζόμενους και τους αφήνει μόνους και ανυπεράσπιστους, ομήρους πιέσεων και του φόβου της ανεργίας, απέναντι σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνα και θυσίες καταργούνται από μία ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Σήμερα ενώνουμε όλοι τις φωνές μας, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους. 135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, είναι ορατή η επιστροφή στη βαρβαρότητα με κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Ξεκινά ένας πόλεμος από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει καμία και κανένας».

Ν. Ηγουμενίδης: Οι μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας θα αποτρέψουν τα αντεργατικά σχέδια της Νέας Δημοκρατίας

Το παρών στη μαζική κινητοποίηση στο Ηράκλειο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης έδωσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής Ηρακλείου συνομίλησε με εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην σημερινή κινητοποίηση και στην πορεία που ακολούθησε, ενώ με αφορμή την συγκέντρωση ο Νίκος Ηγουμενίδης έστειλε με δηλώσεις του το ακόλουθο μήνυμα:

«Το μήνυμα των σημερινών μας συγκεντρώσεων είναι ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει και δεν θα μείνει μόνος του σε όλη αυτή τη νεοσυντηρητική λαίλαπα και τον μεσαίωνα στα εργασιακά δικαιώματα που επιφυλλάσσει η Κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία. Τα αντεργατικά σχέδια, όσο κι αν φαίνεται εύκολο να περάσουν κάτω από την κυβερνητική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους δεν θα τα αφήσουν να περάσουν. Σε αυτούς τους αγώνες θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και οι μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας θα αποτρέψουν τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί